Hoe werkt een kledingbak en waarom is het belangri
kledingbak

Welke items mogen niet worden gedeponeerd in de kledingcontainer?



Verboden items in kledingcontainers

In kledingcontainers mogen geen natte of vervuilde kledingstukken worden gedeponeerd. Ook schoenen zonder paar, textielresten en dekbedden zijn niet toegestaan.

Andere items die niet in kledingcontainers mogen

Daarnaast mogen ook speelgoed, boeken, elektronica en andere non-textiel materialen niet worden achtergelaten in kledingcontainers. Het is belangrijk om alleen schoon en draagbaar textiel in te leveren.

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen kledingstukken zoals broeken, truien, shirts, jassen en schoenen gedeponeerd worden. Ook accessoires zoals sjaals, mutsen en tassen zijn toegestaan.

Niet toegestane items in kledingcontainer

Het is niet toegestaan om natte of vervuilde kleding in de container te deponeren. Daarnaast worden ook textielresten, tapijten en ander niet-textiel materiaal niet geaccepteerd.

Waar kan ik gebruikte kleding inleveren

Wat zijn de toegestane items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils?



Toegestane items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils

In de kledingcontainer van het Leger des Heils mogen kledingstukken worden gedeponeerd die schoon, heel en draagbaar zijn. Dit omvat onder andere kleding, schoenen, accessoires en beddengoed.

Niet-toegestane items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils

Niet toegestane items voor de kledingcontainer zijn onder andere natte of vervuilde kleding, kapotte kledingstukken, speelgoed, huisraad en andere niet-textielgerelateerde items. Het is belangrijk om alleen items te doneren die geschikt zijn voor hergebruik en recycling.



Meer info: inzamelingsactie kleding

Waar is de mogelijkheid om gebruikte kleding af te geven?



Waar kan ik gebruikte kleding afgeven?

In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden om gebruikte kleding af te geven. Zo kun je terecht bij kledingcontainers van organisaties zoals het Leger des Heils, Sympany en KICI. Daarnaast kun je ook gebruik maken van kledinginzamelacties van lokale goede doelen of kringloopwinkels.

Wat zijn andere opties?

Een andere optie is om je oude kleding in te leveren bij grote kledingwinkels die een inzamelprogramma hebben, zoals H&M en Zara. Deze winkels zamelen kleding in om te recyclen of te hergebruiken. Ook kun je gebruik maken van online platforms zoals United Wardrobe of Marktplaats om je kleding een tweede leven te geven.

Waar is de mogelijkheid om gebruikte kleding af te geven